castenray, donderdag 18 April 2019

Nieuws
Actueel
Archief
De Schans
Bundeling collectes

Het Dorp
Bezoek Castenray
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Dorpsraad
Gebiedspanel
TIPS »
Dorpsomgevingsprogramma Castenray
Wat is er te doen
Het Dorp


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Nieuws > De Schans << Terug naar vorige pagina
Nieuwsvoorziening Castenray

 

Al gedurende vele jaren wordt het nieuws van en voor Castenray gepubliceerd in het dorpsblad, De Schans. Dit verschijnt wekelijks en wordt bij de Castenrayse abonnees thuis bezorgd.

Met de komst van de website http://www.dorpenvenray.nl/ heeft Castenray er een extra informatiemedium bij. Dat laat onverlet dat De Schans gewoon blijft bestaan; het blad voldoet in een behoefte en bovendien hebben nog lang niet alle inwoners de beschikking over internet.

Het weekblad verschijnt onder verantwoordelijkheid van de Castenrayse Dorpsraad.
De Dorpsraad publiceert in De Schans de agenda van de eerstvolgende openbare vergadering en tevens de notulen van de voorgaande vergadering. Ook andere, voor de Castenrayse gemeenschap belangrijke informatie, wordt door de Dorpsraad in De Schans vermeld.

Alle Castenrayse verenigingen, stichtingen en instanties kunnen wekelijks gratis hun verenigingsnieuws plaatsen in De Schans. Hiervan wordt veelvuldig gebruik gemaakt.

Om de inkomsten enigszins gelijk te houden met de kosten, worden, tegen betaling, ook advertenties geplaatst van bedrijven binnen en buiten Castenray.

De redactie bestaat uit Hay Strijbos namens de dorpsraad. Ook Frank Weijs is lid van de redactie. Hij verwerkt alle kopij op zijn computer tot een mooi dorpsblad. Daarna wordt dit origineel door 2 vrijwilligers dubbelzijdig gekopieerd en geniet.
Gerrit Dinghs en Jac Hesen, Ger Peters en Mart Strijbos, Gerrit Strijbos en Hay Strijbos, Mart Baltussen en Ger Weijs vormen de koppels die om de 4 weken bezig zijn met kopiëren van De Schans, verzendklaar maken van de post en andere werkzaamheden.

Wanneer alle Schansen zijn gekopieerd, worden ze afgeleverd op de basisschool. Daar worden ze door juffrouw Andrea verdeeld onder de leerlingen van groep 7 en 8. Elke woensdag zorgen de leerlingen van groep 7 en 8 dat heel Castenray de Schans tijdig in de bus heeft.

Tegenwoordig is de Schans ook digitaal verkrijgbaar, iedere dinsdagavond wordt de Schans dan digitaal verstuurd per email. Op dit moment zijn er al 25 abonnees die hier gebruik van maken.

Zoals u ziet, kost het heel wat vrijwilligerswerk, om u op de hoogte houden van alle verenigingsactiviteiten in de Castenrayse gemeenschap.  

Het redactie-adres van De Schans is: Castelostraat 20a, telefoon: 0478-571890. E-mailen kan natuurlijk ook: deschans.castenray@home.nl. Kopij dient voor maandagavond 20.00 uur te worden ingeleverd.

Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing