overkapping in de tuin

365 dagen per jaar genieten van je tuin

Voor een hoop Nederlands is de tuin hun favoriete plekje, maar door het klimaat in Nederland kunnen we er vaak alleen tijdens de zomer tijd doorbrengen. Mede om die reden kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om een veranda of tuinkamer te laten bouwen. In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende voordelen van een veranda of tuinkamer.

Veranda, overkapping en tuinkamer: wat is het verschil?

We kennen allemaal de termen ‘veranda’, ‘overkapping’ en ‘tuinkamer’ wel. Vaak worden deze termen echter verkeerd gebruikt. Een tuinkamer (of buitenkamer) kan worden gezien als de uitgebreide variant van een overkapping; tegenwoordig ook vaak veranda genoemd. De basis van de tuinkamer bestaat uit een constructie met een dak. Deze constructie met dak kan worden afgesloten met glas (of bijvoorbeeld hout) en zo ontstaan een soort (semi-)gesloten buitenruimte: de tuinkamer.

De vele voordelen van een veranda of tuinkamer

Het wellicht grootste voordeel van een veranda of zo’n heerlijke tuinkamer heb je in de titel al kunnen vinden: met een veranda of tuinkamer ben je beter beschermd tegen het weer en kan het het hele jaar door aangenaam zijn om tijd door te brengen in de achtertuin. Dit geldt natuurlijk vooral de tuinkamer. Door deze af te sluiten met bijvoorbeeld glazen schuifdeuren creëer je écht een soort tweede woonkamer en door deze gezellig in te richten wordt het een genot om er het gehele jaar door tijd door te brengen. Veel mensen die een veranda of overkapping hebben gebruiken deze tijdens de koude maanden als opslagplaats. Als de veranda niet als leefruimte wordt gebruikt, dient deze hier namelijk uitstekend voor. Zo kun je planten en tuinmeubelen die minder goed tegen de weersomstandigheden kunnen gemakkelijk beschut neerzetten.

Ben je op zoek naar meer informatie of wil je advies voor je eigen tuin? Neem dan eens een kijkje op de website van Fonteyn.