Accentueer je figuur met deze kledingtips!

Elke vrouw heeft weer een ander figuur. Hoewel de één heel blij is met haar figuur, ziet de ander sommige dingen liever anders. Toch mag elke vrouw trots zijn op haar lichaam! Zeker als je je figuur accentueert met de juiste kledingtips, kan iedereen er sexy en vol zelfvertrouwen bij lopen. Ben jij benieuwd naar hoe jij je figuur kunt accentueren? Wij leggen het je graag uit!

Soort figuur

Welke kleding goed bij jou past, hang af van je lichaamsvorm. Veel mensen zien het zandloperfiguur als het ‘normaal’ en dit is niet gek, aangezien dit het enige is wat we in de media zien. Toch is dit figuur niet vanzelfsprekend en zijn er veel vrouwen met een andere lichaamsvorm. Voor elk figuur geldt: accentueer je sterke punten en verbloem je minder sterke punten. Zo kan bijvoorbeeld niet iedereen hetzelfde sexy jurkje aan. Als je heel smal bent en je boven- en onderlichaam ongeveer even breed zijn, is het goed om je taille te accentueren. Zo benadruk je je vrouwelijke vormen. Als je wat bredere heupen hebt, met een smalle taille kun je bijvoorbeeld je schouders meer accentueren. Hierdoor komt je figuur beter in balans met je heupen. Naast een zandloperfiguur heb je ook de omgekeerde driehoek, peervorm, appelvorm, rechthoek en ronde vorm.

Kleding kopen

Als je eenmaal weet welke type figuur je hebt, kun je gericht op zoek gaan naar kleding. Ga bijvoorbeeld naar een sexy store en laat je adviseren. De verkoopsters weten precies welke kleding en accessoires jouw figuur perfect tot zijn recht laten komen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan. Als je een smaller figuur hebt is het goed om te investeren in wat strakkere en gedetailleerde kleding. Als je gezegend bent met meer rondingen, zijn kledingstukken met een high waist erg mooi.