Alles wat je moet weten over het bijzondere kruid: Rozemarijn

Rozemarijn is een bekend soort kruid dat voornamelijk wordt gebruikt in de keuken door verschillende gerechten. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een recept en hiernaast brengt Rozemarijn ook nog tal van gezondheidsvoordelen met zich mee. Maar toch weten veel mensen hier niet vanaf, wat zonde is! Hier willen wij graag verandering in brengen en vertellen wij je graag alles wat je moet weten over dit bijzondere kruid.

Wat is Rozemarijn?

Rozemarijn is een naaldachtig plantje en een van de meest bekende kruidsoorten. In het voorjaar geeft het plantje blauwe of witte bloemen en in de winter blijft het plantje groen. Hierdoor kan het kruid het hele jaar door gebruikt worden. Naast dat het plantje er leuk uitziet, heeft Rozemarijn een nogal sterke en krachtige smaak. Deze kruiden worden daarom vooral veel gebruikt over aardappeltjes, vlees, vis en door marinades en sauzen. Sommige mensen vergelijken de smaak ook wel met salie, tijm en lavendel. Deze kruiden hebben een zelfde soort smaak.

Gezondheidsvoordelen

Naast dat Rozemarijn heel lekker is, is het ook nog eens super gezond! Veel gezondheidsgoeroes zeggen niet voor niets dat Rozemarijn een goede toevoeging is aan een dieet en een gezond voedingspatroon. Ten eerste verbetert Rozemarijn de bloedcirculatie. Zeker voor mensen met een lage bloeddruk is het erg goed. Ook draagt het bij aan een gezonde spijsvertering, of helpt het tegen maagkrampen en darmkrampen. Voor de bijzondere geur, is Rozemarijn ook nog eens goed tegen vermoeidheid. Zo zie je veel soorten thee met dit kruid, dat je helpt om sneller in slaap te vallen. Hoewel Rozemarijn dus erg gezond is, moet je er ook weer niet te veel van eten. Zeker tijdens de zwangerschap of menstruatie kan Rozemarijn minder goed zijn voor de gezondheid. Zo geldt voor alles: eet het met mate.