De voordelen van werken bij de overheid

Wanneer je op zoek bent naar je eerste of juist volgende baan, kan het zomaar zo zijn dat een baan bij de overheid in je oog springt. Er bestaan veel vooroordelen over werk bij de overheid, maar het is aan de andere kant helemaal zo verkeerd nog niet om voor de grootste werkgever van Nederland te kiezen. We vertellen je graag waarom, dus lees vooral verder.

Vakantiedagen en andere secundaire voorwaarden

Bij de overheid krijg je ontzettend goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo heb je bovengemiddeld veel vakantiedagen, je salaris kan ieder jaar stijgen, je bouwt pensioen op en kunt vaak flexibel omgaan met de momenten waarop je werkt. Dat is bij de meeste instanties geen enkel probleem.

Stabiliteit

Zoals al even werd aangestipt is de overheid de grootste werkgever van Nederland. Ook gaan overheden nagenoeg nooit failliet. Dit betekent dat je kunt rekenen op ontzettend veel stabiliteit, die altijd groter is dan in de publieke sector. Dit betekent simpel gezegd dat jouw baan niet zomaar kan verdwijnen en je je daar eigenlijk nooit druk om zult hoeven maken.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het is een fijn gegeven dat de overheid een maatschappelijke verantwoordelijkheid moet afleggen. Bij misstanden wordt er aan waarheidsvinding gedaan, iets waar je bij een commerciële organisatie niet op hoeft te rekenen. Zo kun je werken bij een integere, verantwoordelijke werkgever die zich netjes aan de regels houdt. Wanneer je daar veel waarde aan hecht is dat een heel fijn gevoel.

Betrokkenheid

Naast maatschappelijk verantwoordelijk ben je in een baan bij de overheid ook maatschappelijk betrokken. Je zet je uiteindelijk altijd in voor je mede burgers in Nederland en doet je best om het leven voor hen aangenamer te maken binnen jouw onderdeel en expertise. Dit geeft extra voldoening uit je werk, waardoor het een stuk leuker wordt om dagelijks je beste beentje voor te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *