Flinke verbouwing aan de tuin? Hier moet je op letten!

Met het mooie weer in aantocht, zien veel mensen deze tijd van het jaar als een perfect moment om de tuin eens flink op de schop te gooien. Bloemetjes worden ingekocht, onkruid wordt weggehaald en soms wordt de hele indeling van de tuin opnieuw ingericht. Super leuk natuurlijk! Maar wat komt er allemaal kijken bij een tuinverbouwing en waar moet je op letten? Wij vertellen het je graag.

Zoek informatie

Om plantjes en stuiken op de juiste manier te snoeien of te poten, is het handig als je hier van te voren de nodige informatie over opzoekt. Dit verschilt namelijk weer per gewas. Op internet kun je in principe alle informatie vinden en ook in tuincentra kunnen ze je voorzien van goed advies. Hierbij kun je vragen naar plantjes en bloemetjes voor bepaalde jaargetijden, maar ook hoe je deze vervolgens moet onderhouden. Zo zorg je ervoor dat jouw tuin er het hele jaar door mooi bijstaat.

Gereedschappen & materialen

Voordat je de tuin kunt gaan verbouwen, is het goed om eerst een aantal gereedschappen en de benodigde materialen in huis te halen. De gereedschappen kun je zowel huren als zelf kopen. Dit ligt er een beetje aan wat je zelf wilt en wat je er voor over hebt om uit te geven. Als je vaker per jaar in de tuin werkt, is het verstandig om zelf gereedschappen in huis te hebben. Maar als je al weet van jezelf dat je nooit in de tuin werkt, dan kun je het beste spullen huren. Voor materialen kun je het beste naar een bouwmarkt of tuincentra toe. Hier vind je van alles wat je nodig hebt.

Huur een toilet

Dit geldt voornamelijk als je aan de slag gaat met een grote tuinverbouwing. Meestal huur je hier tuinmannen voor in die deze klus voor je oppakken. Waar mensen echter geen rekening mee houden vaak, is dat deze mensen ook naar het toilet moeten. We kunnen ons voorstellen dat je het niet fijn vindt als er zoveel man met vieze schoenen telkens bij jou binnen komen. Huur daarom een toiletwagen in!