Hoe kies je een geschikt merkenbureau uit?

Als (startende) ondernemer zit je vaak met heel veel vragen. Je hebt her en der advies nodig van experts en adviseurs om je bedrijf te starten en ook te laten draaien. Wanneer je besluit om een bepaald merk of product uit te brengen wil je er zeker van zijn dat dit een gat in de markt is. Daarbij hoort een goed marketingplan en een juiste strategie om jouw merk in de markt te zetten. Daar hoort ook een geschikte merknaam bij. Om te controleren of jouw merknaam beschikbaar is heb je allerlei online mogelijkheden, maar je wilt dan ook jouw merknaam laten registreren. Daar kom een merkenbureau om de hoek kijken. Maar hoe kies je nu zo’n merkenbureau?

#1 Bekijk de mogelijkheden online

Een eerste advies is om eens via Google te zoeken naar merkenbureaus, bijvoorbeeld bij jou in de buurt. Als je in Rotterdam woont is het natuurlijk heel prettig als dit bedrijf zich ook in Rotterdam heeft gevestigd. Uiteraard is dit geen voorwaarde omdat je in principe niet langs hoeft te gaan.

Laat je dus vooral ook online inspireren door deze bedrijven en kies de 3 meest geschikte kandidaten uit.

#2 Deskundigheid

Ga dan in gesprek met deze partijen. Het meest belangrijke is dat je een deskundig merkenbureau uitkiest. Of in jouw geval wellicht het beste merkenbureau. Je wilt natuurlijk met een partij in zee gaan met verstand van zaken en specifiek voor jouw merk. Daarnaast wil je dat ze met je mee kunnen denken waar nodig en jou echt kunnen adviseren.

Merkenbureau nodig?

Heb jij nu echt een merkenbureau nodig? Dan raden we je dus aan om bovenstaande tips ter harte te nemen zodat je voor jouw merk het beste merkenbureau kan uitzoeken. Uiteindelijk wil je dat jouw merk geregistreerd wordt en dat je hier verder niet meer naar om hoeft te kijken.