Je kantoor opnieuw inrchten

Veel mensen spenderen heel wat uurtjes op kantoor. Dit terwijl een werknemer maar een paar uur van zo een werkdag echt productief is. Hierbij is belangrijk dat het kantoor op de juiste manier ingericht is wat een prettige werkomgeving is voor iedereen. Denk aan genoeg daglicht, rust en een fijne indeling. Met onderstaande tips kun je van je kantoor een fijne werkomgeving maken.

Open plekken

Een fijne werkomgeving betekent openheid. Vroeger was het heel normaal een kantoor in te richten met individuele kantoorhokken. Met openheid moedig je interactie met andere collega’s aan en je kunt flexplekken creëren. Vergeet niet een paar gesloten ruimtes beschikbaar te stellen voor telefoongesprekken of wanneer een collega zich wilt terugtrekken. Ook opbergmogelijkheden zijn enorm belangrijk in een kantoor. Werknemers kunnen hier spullen opbergen en je zorgt automatisch voor een opgeruimd en net kantoor.

Praktische spullen

Ieder kantoor heeft praktische spullen waar iedere werknemer gebruik van kan maken. Zo heeft ieder kantoor minimaal een documenthouder, een printer en een scanner nodig. Behalve elektronica zijn comfortabele stoelen ook erg belangrijk. Gelukkig zijn er genoeg mooie designs waar je uit kunt kiezen die ook comfortabel zitten en goed zijn voor de zithouding bij lange werkdagen.

Ontspanning

Een leuke werkomgeving heeft ruimte voor ontspanning nodig. Weet je niet hoe je deze ruimte kunt vullen? Vraag aan je werknemers wat ze graag willen doen tijdens het pauzeren! Veel moderne bedrijven hebben tegenwoordig een ping pong tafel. Je kunt ook een Playstation plaatsen met twee of drie spellen waar ze uit kunnen kiezen of een paar tijdschriften om wat te lezen. Tijdens een stressvolle werkdag is het fijn om even weg te kunnen van je werkplek om je hoofd leeg te maken. Is er een park in de buurt van je werk? Moedig collega’s aan een blokje om te lopen. Dit helpt bij de productiviteit of wanneer je even helemaal vastzit in een lastige klus.