Lesmateriaal kiezen voor jouw onderwijsinstelling? Zo doe je dat!

Een geschikt lespakket, lesmateriaal, modules en keuzevakken kiezen voor jouw onderwijsinstelling is vaak een tijdrovende klus. Maar het is ontzettend belangrijk omdat de stof die jij aanbiedt bepaald hoe leerlingen worden opgeleid en jouw instelling ervaren. Op basis hiervan neemt de interesse naar jouw onderwijs hopelijk ook toe wat dus weer voor meer leerlingen en dus ook meer geld in het laatje zorgt. Omdat lesmateriaal dus zo belangrijk is helpen wij je graag in het maken van deze lastige keuze. Lees gerust eventjes door.

Passie voor onderwijs

Op het moment dat je als directeur of docent op het onderwijs actief bent gaan we er van uit dat je een enorme passie en drive hebt voor het onderwijs. Jouw passie wil je natuurlijk ook graag overbrengen op je leerlingen. Om die reden is het ook ideaal om een geschikt bedrijf te vinden die net zo’n passie bezit. Om lesmateriaal te vinden dat past binnen de profielen van jouw instelling is het slim om je hier goed in te verdiepen. Er zijn verschillende onderwijsinstellingen die een gigantisch breed pakket aanbiedt maar je moet dan dus zorgen dat je lesmateriaal uitkiest wat bij jouw strategie past.

Praktisch en geschikt voor het niveau

Het is vaak belangrijk dat je lesmateriaal uitkiest dat praktisch ook uitvoerbaar is en geschikt is voor het niveau van de leerlingen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat leerlingen fluitend jouw lesmateriaal doorlopen maar je wilt het ook weer niet ver boven hun niveau laten uitkomen. Dit zorgt er dan dus weer voor dat er vertragingen ontstaan waar je als instelling weer veel tijd in moet stoppen.

Om die reden raden we je aan om de verschillende modules goed tegen het licht te houden en een vergelijk te maken tussen je bestaande modules. Wat ging er de afgelopen jaren goed en waar zou je nog verbetering in willen zien.