Leuke kleding voor kinderen

Vele moeders herkennen dit vast wel: zodra je eenmaal een kindje hebt, is het véél leuker om voor hen te shoppen in plaats van voor jezelf. In de winkels word je overladen met schattige kinderkleertjes en het liefst wil je het allemaal kopen. En dit snappen we goed, want je kind mag er best hip en trendy uitzien! Maar hoe kom je nu aan leuke kinderkleding? Je leest het hier.

Setjes voor heel de week

Kinderen maken snel hun kleding vies. Dat is een feit. Daarom is het verstandig om meerdere setjes kleding aan te schaffen. Het is daarom een richtlijn om zeven setjes kleding te kopen. Zo heeft je kind elke dag van de week iets anders om aan te trekken. Hiernaast kun je nog kijken voor aanvulling, zoals leuke vestjes of jasjes. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het seizoen.

Seizoensgebonden

Het zou natuurlijk zonde zijn als je kind kleding heeft wat hij of zij maar een seizoen aankan. Let er daarom op bij het kopen van kleding dat het voor meerdere seizoenen geschikt is. Hierbij hebben we het even niet over speciale kleding, zoals winterjassen of badkleding. Maar koop bijvoorbeeld een paar shirtjes met korte mouwen dat gedragen kan worden in combinatie met een leuk jack. Of denk aan een blouseje. In de zomer kan deze gedragen worden als een jasje en in de winter meer als een shirt.

Stijl van kleding

Er zijn verschillende stijlen van kinderkleding. Voor meisjes zie je veel pastelkleuren en printjes met bloemetjes, waarbij jongenskleding vaak stoer is met denim. Laat je kind ook zelf bepalen wat hij of zij mooi vindt. Hierbij kun je natuurlijk wel helpen. Ook kun je speciaal voor je kind een T-shirt bedrukken. Zo krijg je een kledingitem waar geen enkel ander kind mee rondloopt.