Secretaresse worden

Secretaresse worden doe je door een opleiding te volgen bij Fabius Opleidingen. Je krijgt dan een brede opleiding op MBO niveau. Maar waarom wil iemand eigenlijk secretaresse worden. Ten eerste is het een functie waarbij je als het belangrijkste aanspreekpunt bent voor de leidinggevenden en de klanten. Het is immers je voornaamste taak om hen te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Secretaresse worden doe je daarom vooral als je in dienst wilt staan van anderen en als je van aanpakken houdt. Je moet flexibel zijn en als secretaresse heb je er voordeel van als je er graag representatief uitziet.

De taken van een secretaresse

Secretaresse worden kun je alleen als je allerlei werkzaamheden leuk vindt. Want je moet de in- en uitgaande communicatie organiseren en soms zelf afhandelen, het agendabeheer van de leidinggevenden doen en gasten ontvangen. Bij sommige werkgevers wordt van de secretaresse verwacht dat zij bijeenkomsten organiseert en besprekingen voorbereidt en notuleert. Daarnaast moet je als secretaresse ook de wat meer reguliere administratieve werkzaamheden kunnen uitvoeren, zoals het opstellen van e-mails en brieven, informatie logisch vastleggen en zorg dragen voor een actueel en overzichtelijk archief. Secretaresse worden leidt dus tot een afwisselende baan, waarbij je veel verantwoording moet dragen.

Overige kenmerken

Van oudsher is secretaresse een typisch beroep voor vrouwen, maar tegenwoordig zijn er ook veel mannen met de functie van secretaresse. Secretaresse worden kan uitstekend als je op zoek bent naar een parttime baan. Het hangt dan van de werkgever af hoe flexibel dat is in te vullen. Wie een fulltime baan als secretaresse heeft mag rekenen op een salaris van € 2.000 – € 2.500 bruto per maand, afhankelijk van je ervaring en referenties. Secretaresse worden kan door een opleiding voor secretaresse te volgen bij Fabius Opleidingen. Je krijgt dan ook een cursus administratief medewerker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *