Sieradentrends voor mannen

Waar sieraden voor mannen zich vroeger alleen nog beperkte tot horloges en zonnebrillen, is deze categorie nu inmiddels wel flink uitgebreid. Ook mannen vinden het steeds leuker om goed voor de dag te komen met verschillende sieraden en accessoires. Het kan een outfit helemaal compleet maken en hierbij straal je ook een bepaalde autoriteit uit. Elk seizoen komen er weer nieuwe trends als het gaat om mannensieraden. Maar wat zijn de trends op dit moment eigenlijk? Wij vertellen het je graag.

Mannenarmbanden

We zien steeds vaker mannen die armbanden gaan dragen. Dan bedoelen we niet perse stalen armbandjes, hoewel dit ook erg stoer kan zijn, maar vooral armbanden van leer en met hout bewerkt. Dit soort armbanden kunnen overal mee gecombineerd worden: met zowel stoere jeans als een net pak. Deze armbanden zie je vooral veel in de kleuren bruin en zwart. Het design van de armband is zo simpel mogelijk. Meestal zie je alleen wat houten kralen of een effen leren bandje. Dit minimalistische design zorgt voor een stoer uiterlijk. Armbanden met steentjes, glas of opzichtige opzettingen vallen echter weer niet onder de trends van dit seizoen.

Horloges

Een luxe en stoer herenhorloge is een item waar elke man tegenwoordig wel mee gezien wilt worden. Hierbij is minimalisme nog steeds een populaire trend. Vaak hebben horloges leren bandjes in een effen kleur en is het uurwerk zo simpel mogelijk. Hiernaast heb je enkele modellen met uitgebreide functies, zoals een temperatuurmeter en datumaanduiding. Dit geeft het horloge nét even een speelse look. Naast de traditionele horloges, zien we ook steeds meer mannen een smartwatch dragen. Mensen denken hierbij gelijk aan een lelijk en futuristisch design, maar smart watches kunnen ook zeer stijlvol zijn. Zo lijkt het design soms op een standaard horloge, alleen is het klokwerk eigenlijk een schermpje.