Tips om snel van die verkoudheid af te komen

We krijgen allemaal wel eens te maken met een vervelende verkoudheid. Soms ben je er met een paar daagjes vanaf en soms kan het wel een week of langer duren. Dit is niet heel fijn natuurlijk en soms voel je je maar wat ellendig. Gelukkig kun je steun zoeken bij je omgeving en Netflix en kun je er zelf ook voor zorgen dat de verkoudheid sneller over gaat. Maar hoe precies? Je leest het hier! 

Symptomen

Het is belangrijk om bij een verkoudheid zo vroeg mogelijk de symptomen te spotten. Zo kun je zo snel mogelijk de verkoudheid bestrijden. Ongeveer twee tot drie dagen nadat je besmet bent, kunnen je klachten optreden. Hierbij heb je voornamelijk last van je neus en keel. Zo kun je een loopneus krijgen, niezen, hoesten en keelpijn hebben. Hiernaast is hoofdpijn en koorts ook een veelvoorkomend symptoom.

Voeding

Een handige manier om sneller van je verkoudheid af te komen, is door het eten van veel fruit en groenten. Zo krijg jij de nodige vitamines en voedingsstoffen binnen die je lichaam zullen helpen te herstellen. Ken je iemand die ziek is? Dan kun je bijvoorbeeld ook een fruitmandje sturen. Groente en fruit is meestal ook licht verteerbaar, waardoor het niet zwaar op de maag ligt en je niet misselijk wordt.

Medicijnen

Met alleen voeding kun je een verkoudheid helaas niet stoppen. De duur van de verkoudheid is echter ook niet te verkorten, want het virus moet nou eenmaal het lichaam uit. Wel kun je met behulp van medicijnen die vervelende klachten verminderen. Als je echt heel ziek bent, kun je het beste even langs de huisarts gaan. Bij een milde verkoudheid kun je de klachten zelf oplossen door een neusspray te gebruiken en paracetamol. Lees altijd wel de bijsluiter en gebruik niet meer dan dat je nodig hebt!