Tips voor een goede werkhouding

Een goede werkhouding tijdens het werk is erg belangrijk. Hoewel het heel verleidelijk is om voorover gebogen of onderuitgezakt te werken, is dit niet heel goed voor je lichaam. Hiernaast haal je hiermee ook je concentratie en productiviteit omlaag. Daarom vertellen wij je in dit artikel graag meer over hoe jij een goede werkhouding aan kunt nemen!

Bureau

Het is belangrijk om je bureau op de juiste hoogte in te stellen, zodat je je nek niet te ver hoeft te buigen en je je armen rustig op het bureau kan laten rusten. Tegenwoordig bestaan er ook ergonomische bureaus waar je achter kunt staan. De hoogte van het bureau kun je met een knopje verstellen, waardoor het bureau automatisch omhoog of omlaag gaat. Dit is erg handig om af te wisselen met zittend werken.

Computerscherm

Als je achter de computer werkt is het belangrijk dat je beeldscherm recht voor je staat. Dit kun je controleren door de bovenkant op ooghoogte af te stellen. Het is slecht als je je nek te veel moet buigen, dus dit wil je ook voorkomen. Je kunt eventueel gebruik maken van een monitorscherm, waardoor je beeldscherm goed hangt. Verder is het goed om niet té dichtbij te zitten, maar ook niet te ver weg. Dan moeten je ogen te veel inspanning leveren.

Bureaustoel

Uiteraard is je bureaustoel ook essentieel voor je werkhouding. Je zit er de hele dag op, dus is het wel goed als deze zo comfortabel mogelijk is. Kies daarom voor professionele kantoormeubelen, zoals kantoormeubelen van Voortman. Deze meubelen zijn verstelbaar, zodat iedereen de perfecte houding kan creëren. Zorg ervoor dat je voeten op de grond kunnen staan en zit op het gehele zit oppervlak. Hiernaast moet je rug voldoende worden ondersteund door de rugleuning en moeten je armen kunnen rusten op een armleuning.