Vrijheid met campers

Een camper is een voertuig dat lijkt op een caravan, maar heeft een eigen aandrijving. Je hebt dus geen auto nodig om een camper te trekken. De voorkant lijkt op een bestelbus. Doorgaans worden campers voor vakanties gebruikt en soms ook wel voor het maken van een wereldreis. Campers en caravans worden in Nederland steeds populairder. In het eerste kwartaal van 2020 zijn er zelfs meer verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Meer specifiek voor campers was de stijging bijna 21%. Behalve een camper kopen, nieuw of tweedehands, worden ook door veel bedrijven campers te huur aangeboden. Dat laatste ligt voor de hand voor het eenmalig gebruik voor een vakantie. Campers zijn er van heel simpel, met een pop-up dak, tot zeer luxe.

Keuzecriteria

We onderscheiden onder meer de volgende soorten campers: integraal, half-integraal, alkoof of hoogslaper, compact en een camper op een pick-up truck gebouwd. Bij de integraal camper is de cabine en woongedeelte een geheel. Bij de half-integraal camper is de cabine en woongedeelte een geheel maar van buiten afzonderlijk zichtbaar. Het verschil tussen half-integraal en alkoof is dat laatstgenoemde een kleine ruimte boven de cabine heeft. Een bestaand gesloten model bestelbus, dat is omgebouwd tot een camper, wordt een compact genoemd. Bij een camper op een pick-up truck zijn de cabine en woongedeelte volledig gescheiden. Andere criteria bij de keuze van een camper zijn lengte, gewicht, aantal reisgenoten, chasismerk, aantal bedden, doorloop, mate van luxe en natuurlijk de prijs. Met doorloop wordt bedoeld dat er geen scheiding is tussen cabine en woongedeelte. Bij een camper op een pick-up is er natuurlijk nooit een doorloop.

Camper Adria

De bestverkochte campermerken, in alfabetische volgorde; zijn Adria, Börstner en Hymer. Daarna volgen Carthago, Dethleffs en Knaus. De camper Adria komt uit Slovenië. Het is een van de oudere merken. De eerste De camper Adria kwam op de markt in 1998. Adria produceert al veel langer caravans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *