Wat je kunt doen tegen voetpijn

Ben je iemand die regelmatig loopt, rent of sport? Dan heb je vast weleens last gehad van voetpijn. De een heeft hier vaker en heftiger last van dan de ander. Vaak heeft het te maken met de verkeerde schoenen tijdens het uitoefenen van iets. In sommige gevallen kan het een blijvende, stekende pijn zijn die op de lange termijn zorgt voor veel problemen in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Hoe kun je voetpijn zoveel mogelijk voorkomen en anders zo snel mogelijk genezen en er niet constant last van krijgen? Dit kan nog weleens lastig zijn.

Leer je lichaam goed kennen

Het klinkt cliché, maar dat is het niet. Je lichaam leren kennen is enorm belangrijk voor je gezondheid. Niet alleen voor je voeten en je fysieke lichaam, maar ook mentaal is dit enorm belangrijk. Je lichaam leer je kennen door te luisteren naar je lichaam. Wanneer je bij een bepaalde inspanning enorm veel last krijgt van je voeten kun je er beter mee stoppen. Heb je vaak buikpijn? Schrijf op wanneer de buikpijn opspeelt. Zo kom je er beetje bij beetje achter wat wel en niet werkt voor jouw lichaam. Bij voetpijn kun je bijvoorbeeld Veld Orthopedische Schoentechniek uitproberen en kijken hoe dit helpt bij de vordering. Je kunt ook een loopanalyse laten uitvoeren om te kijken of er meerdere problemen zijn en wat de oorzaak is.

Negeer de pijn nooit

De pijn negeren is wat veel mensen als eerst doen. Je hebt vaak geen zin om langs een specialist te gaan, je denkt dat de pijn wel overgaat of je trekt zelf conclusies waar de pijn vandaan komt. Dit is absoluut niet goed en zorgt op de lange termijn vaak alleen voor nog meer problemen. Heb je pijn? Kijk dan direct wie je kan inschakelen om de kern van de pijn te achterhalen zodat je niet constant dezelfde pijn voelt.