Lichtkoepels

Wat zijn lichtkoepels en waar zijn ze handig voor?

Een koopwoning aankopen is een prachtige stap. Er komt echter ook een hoop bij kijken. Want wanneer je klaar bent met al het papierwerk dan komt pas het interessante: wat moet er eigenlijk nog allemaal aan je huis gebeuren? Soms komen mensen er pas na een aankoop achter dat ze bijvoorbeeld een huis hebben gekocht met heel weinig lichtinval. Lichtkoepels bieden dan de uitkomst, maar dan moet je daar natuurlijk wel van gehoord hebben.

Lichtkoepels

Wat zijn lichtkoepels?

Een lichtkoepel is een prachtig alternatief in een ruimte waar je maar weinig natuurlijk licht hebt maar waar ook geen plek is voor extra ramen. Heb je wel een dak? Dan kun je daar een lichtkoepel in plaatsen. Een lichtkoepel is vaak gemaakt van kunststof en soms van glas, en wordt geplaatst in een recht of schuin dak. Zo komt er meer licht in de ruimte ook al heb je weinig of zelfs geen ramen. 

Lichtkoepels

Soorten lichtkoepels

Er zijn nog andere functies die lichtkoepels kunnen hebben. Een lichtkoepel is namelijk ook een route om de woning te ontsnappen, bijvoorbeeld in het geval van brand. Als je een brand route nodig hebt in je woning dan kan een lichtkoepel de oplossing zijn. Bovendien zijn er lichtkoepels die je de kans geven om ramen open te zetten zonder dat er troep of insecten binnenkomen. Deze lichtkoepels hebben een speciaal filter waardoor ze al deze dingen tegenhouden. Zo kun je alles open zetten zonder bang te zijn dat het smerig wordt in huis. En wie wil dat nu niet? Kijk maar eens op de website van Bouw-handel.nl!