Werken en ouder zijn doe je zo

Voor werkende ouders is het enorm druk en moeilijk om te werken en een carrière op te bouwen en tegelijkertijd genoeg aandacht te besteden aan hun kind. Gelukkig vinden hierin veel veranderingen plaats. Ook vanuit de kant van werkgevers. Denk aan werkdagen waar je de mogelijkheid krijgt thuis te werken en de papa-dagen waar vaders één vrije dag krijgen om thuis met hun kinderen te zijn. Ook kun je nog meer hulp vragen mocht je dit nodig hebben.

Een gastouder of een oppas?

De term gastouder en oppas zijn twee termen die we tegenwoordig veel terug zien komen bij ouders die werken. Er bestaat wel een verschil tussen deze twee termen. Zo is een oppas vaak iemand die dit als bijbaan doet en vaak wordt ingehuurd in het weekend of in de avonduren. Je kunt zo samen een romantische avond uit inplannen of met vrienden op stap gaan. Je kunt een oppas vinden via Oppasland.nl waar je doorgeeft wanneer en hoe vaak je iemand nodig hebt. Je geeft hier ook door wat je eisen zijn en wat voor oppas je zoekt. Een oppas bel je niet vaak wanneer je iedere dag aan het werk bent. Voor het tweede kun je beter kiezen voor een gastouder.

Er bestaat ook een optie voor een gastouder aan huis. Een gastouder kan heel de week overdag oppassen op je kinderen en ook je kinderen naar school brengen en ophalen. Dit betekent dat je beide fulltime kunt werken en na werk en school samen kunt zijn. Een gastouder doet net iets meer dan een oppas, omdat een gastouder er vaker is en meer functies uitvoert. Ook dit kun je bespreken met de gastouder waar je uiteindelijk voor kiest. Het is natuurlijk niet zomaar iets en je wilt het beste voor je kind. Het is belangrij kat je je daarom goed inleest over alle voor- en nadelen van een gastouder en dat je op betrouwbare websites zoekt naar een gastouder.