Zelf sieraden maken doe je zo!

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en ben je nog op zoek naar een nieuwe hobby? Misschien is zelf je sieraden maken wel iets voor jou! Zo kun je sieraden ontwerpen die helemaal naar jouw eigen smaak zijn. Hiernaast ben jij de enige die rondloopt met deze unieke accessoires, aangezien je deze nergens anders kunt kopen! Maar hoe pak je dit nu eigenlijk aan en waar moet je beginnen? Je leest het hier!

Design

Voordat je gaat beginnen is het belangrijk om te bedenken wat je precies wil gaan maken. Een leuk armbandje, of toch liever een kettinkje? Het is allemaal mogelijk. Als je weet wat je gaat maken kun je hier namelijk ook de benodigde materialen voor in huis halen. Om een goed beeld te krijgen en inspiratie op te doen, zou je ook langs verschillende juwelierszaken kunnen gaan, zoals een juwelier in Rotterdam, om inspiratie op te doen. Of kijk bijvoorbeeld in magazines naar sieraden die je makkelijk na kunt maken. Vervolgens kun je de benodigde materialen en gereedschappen aanschaffen. Dit kun je kopen bij hobbyzaken, sommige naaiateliers of op internet.

Benodigdheden

We benoemden het net al kort, maar als je je eigen sieraden gaat maken zul je ook de nodige materialen en gereedschappen aan moeten schaffen. Denk hierbij aan lijm, slotjes, schaar en een pincet voor kleine kraaltjes. Ook kun je elastiektouw kopen of normaal draad. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van wat je voor ogen hebt. Hiernaast is het ook leuk om je eigen kralen te verven. Koop een aantal houten kralen van verschillende formaten en verf deze in leuke kleurtjes of ontwerp een leuk tekeningetje. Verder kun je verschillende glinstertjes en steentjes kopen die je op de sieraden kunt lijmen. In principe kun je gelijk aan de slag met het maken van je eigen sieraden. Als je toch iets meer informatie wilt en tips over het in elkaar zetten van sieraden, zijn er op YouTube genoeg leuke tutorials te vinden.