Zo blijf je fit tijdens Corona

Net als een groot deel van Nederland zit jij waarschijnlijk momenteel thuis. Je bent een dagje vrij of je werkt vanuit huis. We horen veel om ons heen dat mensen het in deze tijd lastig vinden fit te blijven en gezond te eten. In dit artikel delen wij hoe je toch zo goed mogelijk voor jezelf kunt zorgen wanneer je niet naar de sportschool kunt gaan en veel thuis bent.

Voeding

Het is erg verleidelijk om constant naar de keuken te lopen en alle keukenkastjes open te trekken om iets lekkers te vinden. Juist wanneer het enorm belangrijk is om je weerstand zo hoog mogelijk te houden. Probeer in deze tijd je eetmomenten iedere dag in te plannen en zorg voor een vaste verdeling de gehele week. Zo voorkom je het vele snacken tussendoor. Probeer bij het plannen ook zoveel mogelijk plantaardige voeding voor te bereiden. Hier zitten namelijk veel vezels en gezonde voedingsstoffen in.

Thuis bewegen

Het is nu makkelijk om te zeggen dat het niet mogelijk is om te sporten, omdat alle sportscholen dicht zijn. Gelukkig kun je thuis en in het park makkelijk sporten! Je weerstand blijft zo hoog mogelijk door voldoende slaap, gezond eten en veel beweging. Je lichaam is zo beter beschermt tegen ziekmakende virussen. Heb je moeite met het verzinnen van sportoefeningen of vind je het lastig een uur in te plannen vol met beweging? Zoek online naar sportvideo’s en houd de website van je sportschool in de gaten. Net zoals Sportschool Den Haag, proberen sportscholen via de website zoveel mogelijk updates door te gevent omtrent de maatregelen.

Vergeet ook niet naar buiten te gaan. Natuurlijk moet je rekening houden met mensen om je heen en moet je je houden aan de regel van anderhalve meter afstand. Gelukkig zijn er veel plekken waar je rustig kunt wandelen of fietsen om te genieten van het lekkere weer en frisse lucht.