Zo zorg jij voor een luxe trap in je huis!

Woon je al een paar jaar in je huidige huis en heb je het renoveren van je trap al die tijd uitgesteld? Of ben je misschien net verhuisd en moet er nog veel verbouwd worden? Het renoveren van trappen is iets waar veel mensen tegen op zien en vaak laten liggen. Zo raak je al snel gewend aan de huidige staat van je trappen terwijl je je er mateloos aan irriteert. Gelukkig zijn er allerlei handige manier om een je trap om te toveren tot een luxe trap. Dit tegen een niet al te dure prijs en niet al te veel werk!

Bedenk van tevoren wat je wilt

Voordat je spullen aanschaft en begint aan de renovatie, is het handig om wat inspiratie op te doen zodat je weet wat je wel en niet wilt. Daarna kun je je budget opstellen en kun je vanuit je budget kijken naar spullen voor je nieuwe trap. Een traprenovatie open trap heeft niet dezelfde kosten en werk als een dichte trap. Hetzelfde geldt voor het soort materiaal wat je hiervoor nodig hebt. Je kunt online kijken bij Stairz om te zien wat allemaal binnen je budget past en wat wel en niet mogelijk is.

Denk aan accessoires

Ook op een trap kun je mooie, praktische accessoires plaatsen. De meeste mensen zien een trap alleen als iets functioneels, maar wanneer je de trap op een erg zichtbare plek in je huis hebt staan, is het mooier wanneer je de trap aankleed met wat accessoires. Dit geeft ook direct een luxe uitstraling. Denk bijvoorbeeld eens aan verlichting op de trap en de soort trapleuning die je wilt uitkiezen. Verder kun je de muren bij de trap aankleden met mooie foto’s en schilderijen. Je kunt deze combineren met verlichting om meer sfeer te creëren.